Do zbiornika na ryż wlej polentę, dodaj 45 ml wody i włóż do parowaru. Napełnij zbiornik wodą do poziomu 3 i zagotuj. Brokuły dzielimy na małe różyczki i zanurzamy na chwilę w wodzie z octem. Mięso pokroić w drobną kostkę i włożyć do parowaru razem z brokułami (poczekać, aż polenta się ugotuje lub użyć...
Do zbiornika na ryż wsyp kuskus, dodaj 45 ml wody i ugotuj w parowarze. Napełnij zbiornik wodą do poziomu 3 i zagotuj. Podczas gotowania kuskusu obierz marchewki i pokrój je w krążki. Jagnięcinę pokroić na mniejsze kawałki i włożyć do parowaru razem z marchewką. Ponownie dodaj wodę do trzeciego poziomu...
Cukinię opłucz pod bieżącą wodą, obierz, przekrój na pół i usuń nasiona. Następnie pokroić w mniejszą kostkę i włożyć do garnka do gotowania na parze. Wlej do zbiornika tyle wody, aby osiągnąć poziom 3 i ugotuj cukinię. Po ugotowaniu odlać wodę i zmiksować cukinię. Jeżeli puree będzie zbyt gęste, dodajemy...
Rozgrzej piekarnik do 200°C i zacznij przygotowywać pyszny letni posiłek. Bakłażana opłucz pod bieżącą wodą i pokrój w mniejszą kostkę. Gotuj w parowarze Beaba (napełnij wodę do trzeciego poziomu).
Orzeszki piniowe prażymy na suchej patelni lub na blasze do pieczenia w piekarniku (wystarczy 5 minut,...
Zacznij od przygotowania ciasta. Suszone drożdże rozpuścić w wodzie i w trakcie „pracy” wymieszać ze sobą suche składniki tj. mąkę, mleko w proszku i cukier. Dodać drożdże i wodę, wyrobić ciasto. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około godzinę.
W małym rondlu zagotuj wodę i dodaj...
Paprykę opłucz, oczyść z nasion i pokrój na mniejsze kawałki. Ziemniaka obierz, opłucz i również pokrój. Wątróbkę cielęcą pokroić na drobne kawałki i tak przygotowane składniki włożyć do garnka parowego. Napełnij zbiornik wodą do poziomu 3 i poczekaj, aż się zagotuje. Po ugotowaniu odcedzić nadmiar płynu...
Opłucz groszek w wodzie z octem i pokrój na 3-4 cm kawałki. Ziemniaki obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Razem z szynką włóż warzywa do parowaru, wlej wodę do zbiornika do poziomu 3 i gotuj. Po ugotowaniu odcedzamy wodę do miski, do ugotowanych składników dodajemy masło i dokładnie mieszamy. Jeśli puree...
Seler umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Sprawdź dokładnie dorsza, czy nie pozostały w nim ości i również pokrój go. Dorsza, seler i polentę umieścić w naczyniu do gotowania ryżu, wlej 45 ml wody i umieścić wszystko w parowarze. Do zbiornika na wodę wlej wody do poziomu 3 i zostaw, aż ryż będzie miękki....
Kaszę mannę włóż do nadstawki do gotowania ryżu, dolej 45ml wody i umieść ją w parowarze. Do zbiornika parowaru wlej wody do poziomu 3 i ugotuj kaszę. Rzepę obierz, opłucz pod bieżącą wodą i pokrój w mniejszą kostkę. Wątróbkę pokrój w cienkie paseczki i wraz z rzepą włóż do parowaru. Ponownie wlej wody...
Po świeżych owocach i warzywach, które latem mogliśmy zbierać w ogrodzie, tron przejmuje dynia. Ta jesienna królowa będzie panować w kuchni zarówno w słodkich jak i słonych przepisach i będzie gratką zarówno dla dorosłych jak i dzieci. Poniższe pięć przepisów wprowadzi do Twojego domu aromaty i prawdziwą...
Pliki cookies wydają się być zakazane
Pliki cookie, których używamy, pomagają nam poprawić jakość przeglądania od momentu pierwszego odwiedzenia do końca wizyty. Tylko na ich podstawie możemy udostępnić określone funkcje, takie jak proces zakupu czy dodanie do koszyka.
Firma DaRya s.r.o., REGON 47849592 używa plików cookies w tym sklepie internetowym. Niektóre są naprawdę potrzebne, ponieważ bez nich strona w ogóle by nie działała. Analityczne pliki cookies pozwalają nam dowiedzieć się, jak działa strona internetowa i stale ją ulepszać. Dzięki preferencyjnym plikom cookies możemy dostosować witrynę do Twoich potrzeb. Marketingowe pliki cookies służą do wyświetlania odpowiednich reklam. Niektóre dane przekazujemy również stronom trzecim. Klikając przycisk „Akceptuj wszystko”, zgadzasz się na wszystkie pliki cookies. Bardzo by nam to pomogło.