Wątróbka z rzepą

1 min
31. paź'22
Zapomnij o tym, że, wieprzowina jest zawsze pełna tłuszczu. Nie dotyczy to np. wątróbki, która zawiera bardzo mało tłuszczu, dzięki czemu jest odpowiednia dla dzieci już od 9 miesiąca życia. W połączeniu ze słodko-gorzką rzepą, przygotujesz dla dzieci pełnowartościowy obiad, który będzie syty i jednocześnie dostarczy im niezbędnych składników odżywczych.
Liczba porcji
 1
Składniki
  • 30g kaszy manny
  • 20g wątróbki wieprzowej
  • 140g młodej rzepy
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • kilka natek pietruszki
Sposób przygotowania

Kaszę mannę włóż do nadstawki do gotowania ryżu, dolej 45ml wody i umieść ją w parowarze. Do zbiornika parowaru wlej wody do poziomu 3 i ugotuj kaszę. Rzepę obierz, opłucz pod bieżącą wodą i pokrój w mniejszą kostkę. Wątróbkę pokrój w cienkie paseczki i wraz z rzepą włóż do parowaru. Ponownie wlej wody do poziomu 3 i zagotuj. Na koniec wszystkie ugotowane składniki wymieszaj, dodaj oliwy z oliwek i zblenduj, aż uzyskasz konsystencję drobnej kaszki.